Wedstrijd

14 juli 2024

Terugblik op het wedstrijdweekend

Zeer tevreden kijken wij terug op het wedstrijdweekend van 21 tot en met 23 oktober 2016. Met ruim 300 starts kunnen we spreken van een geslaagd wedstrijd weekend. Ondanks dat het geruime tijd geleden is dat RV Prins Maurits een wedstrijd heeft georganiseerd en het voor dit bestuur en wedstrijdsecretariaat de eerste wedstrijd was, is het een prachtig weekend vol paardensport geworden. Dat smaakt zeer zeker naar meer!

Op vrijdagavond vonden de eerste wedstrijdcombinaties de weg naar PSC Den Goubergh. Sommige combinaties namen deze vrijdagavond de kans waar om alvast het selectieterrein te kunnen verkennen. Leden van RV Prins Maurits begonnen tijdens deze avond ook aan hun strijd voor het clubkampioenschap van 2016.

Zaterdag en zondag vond het eerste selectiewedstrijd van het KNHS Indoor Dressuur – Kring West Brabant plaats. De zaterdag begon met een grote tegenvaller voor Den Goubergh. In het weekend voor het selectieweekend is er heel veel schade ontstaan bij Den Goubergh door lekkage rondom en boven de bak grenzend aan de kantine. Met man en macht is er geprobeerd tijdens het selectieweekend geen overlast te veroorzaken. Voor de zekerheid is de starttijd bij voorbaat al gewijzigd van 10 naar 11 uur, om er zo goed als zeker te zijn dat niemand ergens last van zou hebben. Helaas kwamen ook op vrijdag en zaterdagochtend vroeg de bouwvakkers weer voor problemen te staan waardoor de beslissing is genomen om toch door te moeten gaan met hun werk. De selectiering werd verplaatst naar de andere bak, zodat de selecties geen hinder hadden van de werkzaamheden. De werkzaamheden bij de 2e ring zijn tot het minimum beperkt en zelfs met de hand gedaan om de geluidsoverlast minimaal te laten zijn. Gelukkig konden ’s middags de ringen weer omgedraaid worden, zodat het publiek vanuit de kantine naar de selecties konden kijken. Ondanks dat de problemen buiten ieders macht lag, toch namens iedereen die hier bij betrokken is geweest nogmaals excuses voor het ongemak De strijd en de verreden punten werden er in ieder geval niet minder om! Tot ’s avonds laat was het gezellig en druk bij Den Goubergh. Zondagochtend vroeg werd er gestart om 10 uur met de 2e selectiedag. Ook deze dag leverde een mooie strijd en punten op. Het genot was groot toen er ’s middags tussenlijsten werden geproduceerd en de spanning onder de combinaties duidelijk nog meer toenam. Voor middernacht stonden de uitslagen op mijnknhs.nl en startlijsten.nl, op maandag waren ook de selectiepunten al zicht baar op de site van de Kring West Brabant.

Foto’s van de rijdende combinaties zijn terug te vinden via de volgende link: http://www.foto4u.nl/ .

Als rijvereniging is onze dank groot en willen wij de sponsors, vrijwilligers, deelnemers, supporters en vooral het team van Den Goubergh bedanken voor al jullie hulp en inzet voor en tijdens dit mooie weekend.

Tijdens en na het wedstrijdweekend hebben wij als Prins Maurits veel bedankjes en complimenten mogen ontvangen voor alles rondom dit weekend. Er hebben zich veel nieuwe leden ingeschreven naar aanleiding van dit weekend. Dit heeft het enthousiasme bij de organisatie van de vereniging nog meer aangewakkerd. Want we hebben inmiddels onze Oude doch Jonge vereniging weer mooi op de kaart gezet. Hoe enthousiaster de leden hoe enthousiaster de organisatie! Let dus goed op de aankondiging van nieuwe activiteiten. Via onze Facebookpagina en www.lrpm.nl worden al onze activiteiten aangekondigd.

Terug naar home